HJEM OM OSS BLOGG TRIPLETEX Kontakt oss

Nytt for 2021

Det er noen nye regler for 2021 som kan være lurt å merke seg.

(NB: Jeg tar kun for meg enkelte regelendringer. Sørg for å sjekke om det er noen spesielle endringer i din bransje).

Merverdiavgift på alternativ behandling. Denne typen behandling har vært unntatt merverdiavgiftsloven, men dette opphører fra 1.januar 2021.  Det vil si at det blir 25% dyrere å ta alternativ behandling for kundene. Denne bransjen må passe godt på at regelendringen blir fulgt opp, evt registrere selskapet i merverdiavgiftsregisteret dersom det ikke er det fra før, og sørge for at mva blir rapportert inn riktig. Når det gjelder osteopati og naprapati trer endringen først i kraft fra 1.juli 2021. Og for akupunktur gjelder dette fra 1.oktober 2021.

Det innføres også mva på kosmetisk kirurgi og behandling som ikke er medisinsk begrunnet fra 1.januar 2021.

Lav sats for mva forblir på 6% fram til og med 30.juni 2021 (mot normalt 12%). Dette var en av tiltakene regjeringen gjorde ifbm korona-pandemien, og den blir videreført foreløpig til 30.juni 2021.

Gaver i arbeidsforhold. Jeg har tidligere skrevet om forslaget om endring av beløpsgrensen for gaver i arbeidsforhold. Dette er nå vedtatt, og beløpsgrensen for skattefrie gaver gitt i arbeidsforhold økes fra kr 2000 til kr 5000. 

Endring i forfall for forskuddsskatt på 2. og 4.termin. Nye datoer er; 15.mars, 15.juni, 15.september og 15.desember. Husk at dersom du har stiftet et EPF (enkeltpersonforetak) nylig, vil du ikke få forskuddsskatteseddel, men må selv beregne og betale inn forskuddsskatt. 

Andre ting å merke seg, som du kan lese deg opp på ved interesse:

Utleggstrekk skal rapporteres i a-meldingen fra 1.januar 2021

Influensavaksine og andre pandemivaksiner kan skattefritt dekkes av arbeidsgiver.

Ny arvelov trer i kraft fra 1.januar 2021

Det er endring i vilkårene for BSU fra 2021

Endring i avgifter på diverse varer, som alkohol, snus og sukkervarer.

Ny revisorlov trer i kraft 1.januar 2021

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.